fbpx

Huoltotiedotteet

Ohjainlaiteongelma piirturin valmistajan osanumeroon liittyen

10.11.2020

Piirlan huoltotiedote

Tiedotteen tyyppi: Ongelmakuvaus, tuote-ehtojen päivitys
Tiedotteen tavoite: Varoittaa jälleenmyyjiä
Keneltä / tiedotteen lähde: Piirla (konsultoijat Stoneridge / Veho)
Kenelle: Digitaalisen ajopiirturin asentajat, digipiirtureiden tilaajat
Liittyvät tuotteet: Digitaaliset ajopiirturit, SE5000, Optimo2, Mercedes-Benz, Arocs, Actros, Xentry
#tagit: ohjainlaiteongelma, valmistajanosanumero, MB, Arocs, Actros, SE5000, Optimo2, Xentry
Linkit: https://youtu.be/VOJAY7y8vi0
Lukuaika: 5 min

Johdanto

Normaalisti jälkimarkkinapiirturi konfiguroidaan piirturitesterillä ajoneuvomerkkiin ja malliin yhteensopivaksi. Konfiguroinnin kautta ajopiirturille tallentuu ns. valmistajan osanumero (OE part number) eli piirturin pitäisi olla sen jälkeen sama kuin mitä piirturivalmistaja toimittaa suoraan ajoneuvotehtaalle.

Piirturin tunnistetiedot Optimo2 -testerin näytöllä

Suurimmassa osassa ajoneuvoista osanumerolla ei ole mitään merkitystä ajoneuvon toimintaan, mutta nyt tietoomme on tullut, että ainakin Mersun Arocs ja Actros malleissa vuodesta 2012 eteenpäin voi tulla yhteensopivuusongelmia, kun ohjainlaitteita päivitetään Mersun omalla Xentry diagnostiikkatyökalulla.

Ongelmakuvaus

Mikäli ajoneuvon väylään on asennettu piirturi, jonka OE osanumero on eri kuin ajoneuvon kantakortille on merkattu, niin Mersun diagnostiikkatyökalu ei tunnista ajopiirturia ja ajoneuvon mittaristolle ilmestyy vikateksti ”Mittariston näytössä ja käytössä häiriö”. Ajoneuvo ja ajopiirturi toimivat muuten normaalisti, mutta vikakoodi jää mittaristolle.

Vikakoodi Mercedes-Benz Arocsin mittaristolla

Ongelman korjaaminen

Toistaiseksi ainoa keino ongelman korjaamiseksi on hankkia uusi oikealla valmistajan osanumerolla oleva piirturi nykyisen piirturin tilalle. Ongelma voidaan mahdollisesti korjata jatkossa myös jälkimarkkinapiirturin konfiguroinnilla / parametrimuutoksella, mikäli testeri osaa syöttää konfiguroinnilla oikean osanumeron tiedot piirturille. Tällä hetkellä Optimo -testerillä ei voida syöttää oikeata osanumeroa SE5000 piirtureille.

Tuote-ehtojen päivitys

Tämän tapauksen myötä Piirla päivittää SE5000 piirtureiden myyntiehtoja seuraavalla lausekkeella: ”Maahantuoja ei ole vastuussa mahdollisista yhteensopivuusongelmista, joita tarvikepiirturi voisi aiheuttaa myöhemmin muiden laitteiden päivityksien yhteydessä.”

Jo myytyjen piirtureiden osalta tarjoamme asiakkaille seuraavat vaihtoehdot, jos ongelma ohjainlaitepäivityksen yhteydessä ilmenisi:

Suosittelemme jälleenmyyjiä huomioimaan nämä ehdot myös omissa ehdoissaan.

Epäselvät kohdat ongelmakuvakseen liittyen


Kirjoittaja Harri Salmi

Toimitusjohtaja / Piirla Oy

Herättikö artikkeli kysymyksiä? Soita tai lähetä sähköpostia, kerron mielelläni aiheesta lisää!

p. 010 235 3871 / harri@piirla.fi