Mobileye 630

Tuotetunnus (SKU): ME63000000 Osastot: ,

Mobileye 630 on edistykselliseen kameratekniikkaan perustuva kuljettajaa auttava hälytysjärjestelmä vahinkojen pienentämiseksi liikenteessä.

Mobileye soveltuu käytettäväksi ammatti- ja yksityisliikenteessä. Mobileye on myös hyväksy jälkiasenteisena kaistavahtina ajoneuvoihin, joissa kaistavahti on pakollinen.

Kuvaus

Mobileye 630

Mobileye on turvaratkaisu yhteentörmäysten välttämiseksi ja vahinkojen pienentämiseksi. Järjestelmän ydin on ajoneuvon sisälle tuulilasiin kiinnitettävä älykäs kamera. Mobileye’n teknologiaan perustuvat ajoneuvo-, kaista- ja reunaviiva- sekä jalankulkijahälytykset pelastavat ihmishenkiä. Mobileye on aina tarkkaavainen, se ei torku koskaan ja aina herpaantumattomana valmis antamaan kuljettajalle varoituksen äkillisestä vaarasta.

Mobileye voidaan asentaa kaikkiin ajoneuvoihin. Se on myös hyväksytty jälkiasenteisena kaistavahtina ajoneuvoihin, jossa kaistavahti on pakollinen. Mobileye asetuksen mukaisena kaistavahtina tiedote löytyy tästä

Ominaisuudet:

Kaistavahti
Varoittaa kuljettajaa näytöllä ja äänimerkillä, jos ajoneuvo tahattomasti pyrkii poikkeamaan ajokaistalta. Sellainen tilanne voi päätyä tieltä suistumiseen, ympäripyörähtämiseen tms. Järjestelmä mittaa pyörien etäisyyttä ajoneuvon molemmin puolin reuna- ja/tai kaistaviivaan. Tutkimukset osoittavat, että ajokaistalta kolareihin johtaneita ulosajoja on kyetty välttämään keinonäköön perustuvilla järjestelmillä jopa 65 %.

Törmäysvaroitin
– tunnistaa myös moottoripyöräilijän
Varoittaa kuljettajaa näytöllä ja äänimerkillä uhkaavasta peräänajosta edessä olevan auton tai moottoripyörän kanssa. Mobileye laskee aikaa törmäyshetkeen ottaen huomioon etäisyyden ja ajoneuvojen suhteellisen nopeuden. Tutkimukset osoittavat, että 1,5 sekuntia aikaisemmin saatu varoitus voi estää melkein 90 % kaikista peräänajoista.

Yliajovaroitin
– tunnistaa myös polkupyöräilijän
Varoittaa kuljettajaa näytöllä ja äänimerkillä uhkaavasta törmäyksestä ja mahdollises ta yliajosta jalankulkijan tai pyöräilijän kanssa. 71 % jalankulkijoiden kuolemantapauksista tapahtuu taajamissa. Mobieleye varoittaa jopa kaksi sekuntia ennen uhkaavaa yhteentörmäystä ja antaa näin kuljettajalle riittävästi aikaa reagoida.

Turvavälin tarkkailu
Monet kuljettajat aliarvioivat turvaetäisyyden. He eivät välttämättä tiedä, että jos etäisyys pysyy samana nopeuden kasvaessa, niin turvaväli lyhenee eikä heille jää riittävästi aikaa reagoida. Turvavälivaroitus annetaan näytöllä ja/tai äänimerkillä kun turvaväli lyhenee kriittiseksi. Turvavälin tarkkailujärjestelmät kuten Mobileye 630 parantavat ajoturvallisuutta ja kykenevät tehokkaasti vähentämään peräänajoja; erilaisten tutkimusten mukaan jopa 75 %.

Nopeusrajoituksien tunnistus
Kamerapohjainen nopeusrajoituksien tunnistus kertoo kuljettajalle sen hetkisen alueen nopeusrajoituksen ja ylinopeuden, mikäli kuljettajalle on ylinopeutta alueen rajoitukseen nähden. Kamera tunnistaa kaikki Euroopan nopeusrajoitusmerkit niin työmaa-alueilla kuin esim. vaihtuvat digitaaliset nopeusrajoituksetkin. Laite auttaa kuljettaja välttymään turhilta ylinopeussakoilta ja ajamaan turvallisemmin.

City Safe
-Virtuaalipuskuri
Virtuaalipuskuri varoittaa kuljettajaa ahtaissa paikoissa ja liikennevaloissa ajamasta edellä menevän ajoneuvon perään. On hyödyllinen myös tilanteissa, joissa oma auto alkaa huomaamatta valua eteenpäin tai edellä oleva ajoneuvo valuu mahdollisesti kohti oman auton keulaa. Kuljettaja pystyy itse säätämään virtuaalipuskurin mittaa eli etäisyyttä edellä olevan ajoneuvon perään.

Älykäs kaukovalojen ohjausautomatiikka (lisäominaisuus)
Ohjaa ja hallitsee automaattisesti oikeaa valojen käyttöä. Vaihtaa kaukovaloille automaattisesti, kun pimeällä ei ole muuta liikennettä edessä tai tulossa vastaan. Tämä ominaisuus on aktivoitava erikseen asennuksen yhteydessä eikä toimi kaikkien ajoneuvojen ja ajovalojen kanssa, joten saatavilla erillisenä lisäominaisuutena.

Linkit:

Mobileye 630 tuote-esite: lataa tästä

Valmistajan kotisivut: www.mobileye.com

Tuote-esittely videot youtubessa: katso tästä

Tekniset tiedot:

 • kameran katselukulma 40° x 30° (Leveys ja Korkeus)
 • ajoneuvon normaali tunnistusetäisyys: 80 metriä
 • käyttöjännite: 12 – 14 V DC
 • käyttölämpötila: -35°C – +80°C
 • tosiaikainen kuvankäsittely 15 FPS Mobileye, EyeQ2® -keinonäkösiru
 • säädettävä kaupunkiliikenteen / taajaman peräänajovaroittimen herkkyys
 • säädettävä kaistavahdin herkkyys
 • säädettävä turvavälin pituus
 • säädettävä summerin voimakkuus ja näytön kirkkaus
 • automaattinen ilmoitus näkyvyyden taantumisesta (sumu, lumi- tai vesisade, huurtuminen)
 • luotettava toiminta jopa vaikeissa keliolosuhteissa
 • tiedonsiirto: CAN, RS485 ja J1939
 • syötetiedot: jarru, vilkut, nopeus, pyyhkijät ja kaukovalot

 

Lataa Mobileye 630 käyttöohjeet TÄÄLTÄ!