fbpx
LifeSafer L250 alkolukon vuokraus valvottuun ajo-oikeuteen (Alkolukkoajokortti)

Piirla Oy tarjoaa teille LifeSafer L250 alkolukon vuokrauksen kilpailukykyiseen hintaan 109 euroa kuukaudessa ilman määräaikaisuuksia. Vain osa markkinoilla olevista alkolukoista on hyväksytty vuonna 2024 käytettäväksi valvotussa ajo-oikeudessa. LifeSafer L250 alkolukko on Traficomin hyväksymä alkolukko valvottuun ajo-oikeuteen.

Piirla tarjoaa laitteen kiinteällä kuukausimaksulla, joten sinun ei tarvitse investoida alkolukkoon suuria summia kerralla. Ota meihin yhteyttä ja voimme vastata kysymyksiinne alkolukkoajokortista ja katsoa sopivan asennuspaikan. Löydät tältä sivulta myös koostamamme tietopaketin valvotusta ajo-oikeudesta sekä sen hakuprosessista.

Vuokraa LifeSafer L250 alkolukko valvottuun ajo-oikeuteen

Pyydä tarjous alta ilman sitoumuksia.

Mitä hyötyjä alkolukolaitteen vuokrauksesta on sinulle – Miksi alkolukon vuokraus kannattaa?

Kuinka alkolukkoajokortti voidaan hankkia?

1. Valvottua ajo-oikeutta kannattaa pyytää poliisilta heti tai viimeistään rattijuopumusasian käsittelyn yhteydessä tuomioistuimelta. Varmista aluksi Poliisilta, että sinulla on mahdollisuus saada alkolukkoajokortti. Poliisi antaa pyydettäessä lisätietoja alkolukkoajokortin hakemisesta.

2. Hanki todistus lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön luona käydystä keskustelusta (päihteiden käyttö). Todistus keskustelusta toimitetaan ajokorttihakemuksen liitteenä poliisille. Kun toimitat tarvittavat dokumentit Poliisille, myöntävät he sinulle väliaikaisen ajokortin.

3. LifeSafer L250 alkolukon vuokrahakemuksen täyttäminen ja palauttaminen. Tässä yhteydessä sovimme myös tarkemmin asennusajan ja paikan. Kohta 3. voidaan suorittaa myös ensimmäisenä, jotta teidän asiaa saadaan nopeutettua.

4. LifeSafer L250 alkolukon asennus ja auton muutoskatsastus. Meillä Piirlassa alkolukon asennuspalvelu valvotuun ajo oikeuteen on hinnaltaan 349€ alv.24%

5. Valvottu ajo-oikeus alkaa, kun poliisi luovuttaa valvottavalle väliaikaisen ajokortin. Tuomioistuin vahvistaa valvotun ajo-oikeuden osaksi tuomiota sekä päättää valvotun ajo-oikeuden pituuden.

Ota meihin Piirlassa yhteyttä ja annamme lisätietoja LifeSafer L250 alkolukosta ja sen vuokrauksesta.

Kuinka alkolukko toimii autossa (valvottu ajo-oikeus)?

Mikä on valvottu ajo-oikeus?

Rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta (alkoholin takia) epäilty henkilö voi saada ajo-oikeutensa takaisin asennuttamalla ajoneuvoonsa alkolukon. Valvottu ajo-oikeus ei vaikuta rattijuopumuksesta tuomittavaan rangaistukseen. Valvottava henkilö saa ajaa vain hyväksytyllä alkolukolla varustettuja ajoneuvoja.

Valvottu ajo-oikeuden kesto 12-36kk

Kun rattijuopumustuomio suoritetaan valvotussa ajo-oikeudessa, niin sen kesto on minimissään 12kk. Ajokielto on yleensä aina lyhyempi esim. 8kk, jonka aikana henkilö ei saa ajaa autoa. Mikäli aikomuksena on päästä mahdollisimman nopeasti takaisin autoilemaan, niin suosittelemme pyytämään valvottua ajo-oikeutta Poliisilta heti tapahtuman jälkeen. Tällöin on mahdollista saada ”väliaikainen ajokortti” jopa muutamassa päivässä. Väliaikainen alkolukkoajokortti oikeuttaa kuljettamaan hyväksytyllä alkolukolla varustettua autoa.

Kuinka paljon alkolukon asennus maksaa?

Valvottuun ajo-oikeuteen alkolukon asennus on noin 3-4 tunnin työ valtuutetulta asennuspisteeltä. Työtunnit antavat karkean arvion asennuskustannukselle, joka on noin 4h tuntiveloitus. Alkolukon asennushinta voi vaihdella myös ajoneuvon ja mallin mukaan (esim. sähkö- ja hybridiajoneuvot).

Kuinka haen alkolukkoajokorttia Poliisilta?

Pyydä valvottua ajo-oikeutta Poliisilta heti tapahtuman jälkeen, niin voit nopeuttaa väliaikaisen ajokortin saamista. Valvottua ajo-oikeutta voit pyytää poliisilta tai viimeistään rattijuopumusasian käsittelyn yhteydessä tuomioistuimelta. Poliisi voi määrätä valvotun ajo-oikeuden ennen tuomioistuinkäsittelyä.

Hakiessasi alkolukolla valvottua ajo-oikeutta sinun tulee toimittaa poliisille todistus lääkäriltä tai muulta terveydenhuollon ammattihenkilöltä käynnistä, jossa on keskusteltu päihteiden käytöstä, niiden terveysvaikutuksista ja hoitomahdollisuuksista.

Valvottu ajo-oikeus alkaa: Poliisi lisää erityisehdon ja antaa väliaikaisen ajokortin, minkä jälkeen valvottavan tulee hakea Ajovarman palvelupisteestä uutta ajokorttia, johon on merkitty poliisin lisäämä erityisehto. Alkolukkoa on pidettävä tuomioistuimen määräämän ajokiellon koetusajan, vähintään vuoden ja enintään kolme vuotta.

Keskustelu terveydenhuollon ammattihenkilön kanssa?

Valvottavan on käytävä lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön luona keskustelemassa päihteiden käytöstä, niiden vaikutuksesta terveyteen sekä hoitomahdollisuuksista. Keskustelusta on pyydettävä todistus, josta ilmenee sen tarkoitus. Todistus toimitetaan ajokorttihakemuksen liitteenä poliisille.

Voivatko muut ajaa alkolukkoajoneuvoa?

Kyllä, muut henkilöt voivat ajaa alkolukolla varustettua ajoneuvoa. Valvottava kuitenkin vastaa alkolukon säädösten mukaisesta käytöstä.

Mikä alkolukko on ja miten se toimii?

Alkolukko on laite, joka estää ajoneuvon käynnistämisen, jos kuljettajalla on vähintään 0,1 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Tämä vastaa noin 0,2 promillen alkoholipitoisuutta veressä.

Alkolukko vaatii puhalluksia myös ajon aikana (satunnaisesti). Alkolukko ei sammuta käynnissä olevaa moottoria, mutta ajoneuvon äänimerkki kytkeytyy päälle, jos ajonaikaista puhallusta ei anneta säädetyssä ajassa tai sallittu alkoholipitoisuus ylittyy.

Alkolukko tallentaa kaikki käyttötiedot sekä mahdolliset manipulointiyritykset keskusyksikön muistiin.

Kuinka kauan alkolukkoa tulee pitää?

Tuomioistuin / Poliisi määrää ajokiellon ehdollisena. Tuomioistuin asettaa myös koetusajan, jonka pituus on 1–3 vuotta. Alkolukkoa on pidettävä aina koko koetusaika eli vähintään yksi vuosi riippumatta ehdollisen ajokiellon pituudesta.

Pitääkö alkolukon tietoja purkaa säännöllisesti?

Alkolukon tietoja ei tarvitse purkaa säännöllisesti (30.12.2016 jälkeen asennetuissa alkolukoissa). Uusi alkolukkolaki ei edellytä tietojen säännöllistä purkamista. Uusi alkolukkolaki astui voimaan 30.12.2016 (Alkolukkolaki (730/2016)

Valvottavan on kuitenkin huolehdittava, että alkolukko huolletaan määräajoin (LifeSafer L250 6kk välein).

Mitä tapahtuu ajokortille?

Rattijuopumuksen yhteydessä poliisi määrää ajoneuvon kuljettajalle väliaikaisen ajokiellon ja ottaa ajokortin haltuunsa.

Valvottu ajo-oikeus alkaa, kun poliisi luovuttaa valvottavalle väliaikaisen ajokortin, jossa on erityisehto alkolukon käytöstä. Poliisi voi myöntää väliaikaisen ajokortin jo ennen rattijuopumusasian käsittelyä tuomioistuimessa.

Poliisilla asioimisen jälkeen valvottavan tulee hakea Trafin palveluntuottaja Ajovarman palvelupisteestä uusi ajokortti, jolle tulee alkolukon käyttövaatimuksesta kertova erityisehto 69 (111).

Kun valvottu ajo-oikeus päättyy

Alkolukko suositellaan jätettäväksi ajoneuvoon. Tällöin siihen voidaan vaihtaa vapaaehtoiskäytön asetukset (ei ajon aikaisia puhalluksia).

Alkolukko voidaan myös poistattaa ajoneuvosta. Alkolukon poistamisen jälkeen ajoneuvo on muutoskatsastettava.

Alkolukkoajokortti palautetaan poliisille. Poliisi luovuttaa aikaisemman ajokortin takaisin. Tietyissä tapauksissa on tilattava uusi normaali ajokortti Ajovarman palvelupisteestä tai Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta.

Säädökset:

Alkolukkolaki (730/2016)

Ajokorttilaki (386/2011), luku 7

Suomen myöntämät ja tunnustamat tyyppihyväksynnät (Traficom)


Lisätietoa

Poliisi: www.poliisi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Traficom: www.traficom.fi

Traficom palveluntuottaja Ajovarma: www.ajovarma.fi

Lisätietoja LifeSafer alkolukoista saatte asiakaspalvelustamme:

Piirla Oy asiakaspalvelu

PS. Pidämme huolen yksityisyydestänne. Asioidessamme meidän kanssa voitte luottaa siihen, että pidämme asiat yksityisenä ja emme jaa tietoja muille tahoille.