fbpx

Stoneridge

Digipiirturitiedot | Näin valmistaudut viranomaisen tarkastukseen (ilmainen opas)

06.05.2021

1 min

Aluehallintovirasto tarkastaa ajo- ja lepoaikoja kuljetusyhtiöissä

Autonkuljettajien ajo- ja lepoaikoja koskevat määräykset ovat yhdenmukaisia koko Euroopan unionissa ja Euroopan talousalueella (ETA). Kukin jäsenmaa järjestää alueellaan valvontaa siten, että tarkastuksia suoritetaan sekä tiellä että yritysten tiloissa. Yrityksissä ajo- ja lepoaikoja valvoo työsuojeluviranomainen.

EU:n ajo- ja lepoaikasäännökset eivät koske niitä autonkuljettajia, jotka ovat ajopiirturin käyttöpakon ulkopuolella. Heidän osaltaan noudatetaan Suomen työaikalakia sekä alan työehtosopimusta.

Työsuojeluviranomaisen tarkastus kuljetusyhtiölle saattaa tulla yllättäen ja yrityksessä ei ole varauduttu toimittamaan pyydettyjä digitietoja nopealla aikataululla. Olemme koonneet ladattavaan oppaaseen lisätietoja ja ohjeita digitietojen tallennukseen, tarkastukseen ja välitykseen.

Olemme vuosien aikana oppineet Piirlassa, että mitä asioita tälläisessa tapauksessa tulisi ottaa huomioon. Nyt olemme koonneet kaiken tiedon yhteen pakettiin ja haluamme jakaa sen teille täysin ilmaiseksi. Keräsimme oppaaseen noin 15 kysymystä ja vastausta, jotka auttavat teitä toimittamaan digipiirturin tiedostot helpommin.

Täytä lomake ja lähetämme sinulle ilmaisen oppaan

* vaadittu kenttä

Kuinka toimitatte tiedostot tarkastusta varten?

Kuinka valitsette tiedostot pyydetyltä aikaväliltä?

Kuinka tarkastatte, että yrityksellänne on kaikki digitiedot aukottomasti tallessa pyydetyltä jaksolta?

Mitä tarkoittaa DDD. tiedostomuoto?

Piirturi- ja korttitiedot tallentuvat salatussa DDD muodossa, kun ne ladataan digipiirturilta tai kuljettajakortilta. DDD-tiedostomuoto on standardi, jota sovelletaan pääsääntöisesti kaikkialla Euroopassa.

Tallentuvatko teidän digitiedot DDD. tiedostomuodossa?

Kyllä, lähtökohtaisesti kaikki käsikäyttöiset ja etälatauslaitteet tallentavat tiedot aina DDD. tiedostomuodossa. Löydätte siis ”DDD” -tiedostot teidän latauslaitteenne muistilta. Aluehallintoviraston tarkastaja pyytää nimenomaan näitä tiedostoja ja he eivät ota vastaan ”valmiita” raportteja.

Miksi ladattu tiedosto ei aukea Windows tai Mac -tietokoneella?

Vastaamme kaikkiin oheisiin kysymyksiin ja moneen muuhun ilmaisessa oppaassamme!