fbpx

Muut

Miksi alkometri kannattaa kalibroida säännöllisesti?

07.10.2020

Alkometrejä tulee huoltaa tasaisin väliajoin, jotta tuloksiin voi luottaa. Polttokennoteknologialla varustettuja alkometrejä suositellaan kalibroitavaksi vähintään 12 kuukauden välein. Suoritamme kalibrointipalvelua eri merkkisille alkometreille, katso lisätietoja täältä.

Jos laite on usein toistuvassa tai kovassa käytössä, se täytyy kalibroida useammin, koska nollakohta siirtyy. Usein luullaan virheellisesti, että ratkaisevaa on kuinka usein alkotesteriä käytetään. Tärkeintä on kuitenkin aika. Tunnistimen herkkyys vähenee ajan mittaan riippumatta siitä, käytetäänkö alkotesteriä vai ei. Polttokennon mittatarkkuus alenee vuodessa noin 5-10%, joten sen säännöllinen kalibrointi on ehdottoman tärkeää. Säännöllisellä kalibroinnilla varmistat myös laitteen pidennetyn takuun!

Tärkeintä on kuitenkin aika. Tunnistimen herkkyys vähenee ajan mittaan riippumatta siitä, käytetäänkö alkotesteriä vai ei.

Mitä ammattimaiseen kalibrointipalveluun kuuluu?

Piirla Oy takaa kaikkii suorittamiinsa kalibrointeihin kalibrointitodistuksen. Kalibrointitodistus on laatusertifikaatti, joka varmentaa laitteen huoltohistorian.

Voidaanko minun alkometrini kalibroida?

Piirla Oy tarjoaa kalibroinnin kaikkiin Dignita alkometreihin sekä alkolukkoihin. Tarkemman listauksen soveltuvista laitteista löydätte kalibrointisivultamme.

Etkö löytänyt laitettasi kalibroitavien listalta? Kysy tarjous ja kalibroinnin mahdollisuus asiakaspalvelustamme!