fbpx

Stoneridge

Piirla tukee kansainvälisiä kuljetuksia harjoittavia liikennöitsijöitä Smart 2 hankintatuella!

19.03.2024

Kansainvälisiä kuljetuksia suorittavien kuljetusyrityksien pitää vaihtaa uudet 2. version älypiirturit (1Cv2, Smart 2) kansainvälisiä kuljetuksia suorittaviin raskaan kaluston ajoneuvoihin tämän tai ensi vuoden aikana*.

Jotta piirturivaihdot ehditään suorittaa niin Euroopassa kuin Suomessakin ajoissa, niin piirturivaihdot pitäisi aloittaa välittömästi.

Vaihtotyö kannattaa luonnollisesti ajoittaa muun huolloin tai ajoneuvon seisonnan yhteyteen esim. piirturin 2-vuotistarkastuksen yhteydessä tai jos kalusto joutuisi seisontaan esim. pitkittyneen lakkotilanteen seurauksena.

Piirla haluaa tukea yrityksiä toimimaan ajoissa ja käynnistää Smart 2 -hankintatukikampanjan, jossa kannustetaan tekemään tilaukset ajoissa kannustinpalkkion avulla.


* 31.12.2024 lähtien kansainvälisissä kuljetuksissa käy vain älypiirturit (1C ja 1Cv2) eli analogiset piirturit ja 1. sukupolven digipiirturit (1B, käyttöönotto 1.5.2006 – 14.9.2019) pitää vaihtaa sitä ennen.

18.8.2025 lähtien kansainvälisissä kuljetuksissa käy vain 2. version älypiirturit (1Cv2) eli myös 1. version älypiirturit (1C, käyttöönotto 15.9.2019 – 20.8.2023) pitää vaihtaa sitä ennen.

Hankintatuki-kampanjan tiedot ja ehdot

Kampanja-aika:
15.3. – 30.4.2024

Kampanjan sisältö:
Tarjoamme jokaisesta kampanjan aikana tilatusta Stoneridgen Smart 2 älypiirturista 100 € (alv 0%) hankintatuen loppuasiakkaalle.

Kampanjan ehdot:
Kampanja koskettaa VAIN Piirlan maahantuomia Stoneridgen Smart 2 älypiirtureita. Piirturi pitää hankkia joko suoraan maahantuojalta tai jälleenmyyntiverkoston kautta. Kampanja EI koske muita piirturimerkkejä eikä -versioita eikä ajoneuvovalmistajan tehtaan kautta maahantuotuja piirtureita. Riittää että tuotteet on tilattu kampanjan aikana eli varsinainen asennus voi tapahtua kampanjan päättymisen jälkeen ja siitä huolimatta asiakas on oikeutettu hankintatukeen.

Hankintatuen hakeminen ja maksatus:
Hankintatuki haetaan tilauksen jälkeen www.piirla.fi -sivustolta löytyvän sähköisen lomakkeen kautta. Hakemus pitää jättää viimeistään 31.5.2024 mennessä. Raha maksetaan suoraan asiakkaan tilille 2 viikon sisällä hyväksytyn hakemuksen jättämisestä.

Miksi Smart 2 vaihdot kannattaa suorittaa ajoissa?

Alla linkit piirturivalmistaja Stoneridgen toimitusjohtajalta ja EU-komissiolta tulleisiin tiedotteisiin, joissa kannustetaan kaikkia sidosryhmiä toimimaan ajoissa. Jos piirturivaihdot jätetään liian myöhään, niin meillä ei välttämättä ole riittävästi piirtureita eikä asennusresurssia suorittaa vaihtoja ajoissa.

Ei kannata ottaa turhia riskejä asian osalta, koska viranomaiset pystyvät helposti etävalvonnan avulla tunnistamaan ajoneuvot vanhalla piirturityypillä ja sanktiot tulevat olemaan monissa maissa tuntuvia. Referenssinä mainittakoon, että esim. Iso-Britannian viranomaisen DVSA:n mukaan kuljetusyrityksille tulee n. 300 punnan sakko ja ajoneuvo tullaan pysäyttämään ja ohjaamaan asennusjonoon, kunnes uusi piirturi on vaihdettu. Lisäksi riskiluokitusrekisterin mukaisesti tyyppihyväksyttömän piirturin käyttö luokitellaan ”kaikkein vakavimpiin rikkomuksiin” eli tapahtumalla voisi olla vaikutusta yrityksen hyvämaineisuuteen.

Riskien minimoinnin ja ajojärjestelyn optimoinnin lisäksi uudesta piirturista on se etu, että rajanylityksien merkkaus tapahtuu uusissa Smart 2 älypiirtureissa automaattisesti kuljettajakortin versiosta riippumatta (VDOn 1Cv2 piirtureissa automaattisesti vain 21.8.2023 jälkeen myönnetyillä 1Cv2 kuljettajakorteilla) eli kuljettajalle ei voi tapahtua unohduksia tai virheitä näiden kirjauksien osalta.

Stoneridgen viesti eurooppalaisille kuljetuskaluston omistajille ja operaattoreille (fin / swe / eng)
EU -komission viesti tieliikennekomitean jäsenille (fin / swe / eng)

Miksi Stoneridgen Smart 2 älypiirturit Piirlan kautta?

Tähän dokumenttiin olemme listanneet tärkeimmät hankinta-argumentit Stoneridgen Smart 2 digipiirturin osalta verrattuna toiseen valtamerkkiin VDOn älypiirtureihin.

Ominaisuuksista huolimatta tärkein päätöstä ohjaava tekijä on luonnollisesti hinta ja meidän kilpailukykyinen ohjehinta Smart 2 piirturille, jälkiasennussarjalle + anturille (pakollinen vaihto älypiirtureiden yhteydessä ellei ajoneuvossa ole Lesikarin anturi) on n. 1300 euroa (alv 0%) + piirturin vaihdosta ja kalibroinnista aiheutuvat työt. Tästä hinnasta tarjoamme nyt siis lisäksi miltei 10% alennuksen hankintatuen muodossa.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!